Käyttäjätunnus:

Salasana:


Olen unohtanut tunnukseni

Asiantuntijan: 3 vinkkiä kuuman asunnon viilentämiseen

Lisätty: 19.06.19 11:19:10    Muokattu: 30.11.-1 00:00:00

Asiantuntijan: 3 vinkkiä kuuman asunnon viilentämiseen 

Erityisen tukalalta olo voi tuntua asunnossa, jossa kaikki ikkunat ovat samalla seinällä, jolloin läpivedolla huoneistoon saatava tuulenvire jää vain haaveeksi.
Motivan asumisen ja kotitalouksien energiankäytön asiantuntija Sami Seuna lohduttaa, että oikein kuumalla säällä läpiveto voi vain pahentaa asiaa, kun kuumaa ilmaa tulee ulkoa sisälle asuntoon.
– Tuulettaminen kannattaa unohtaa, jos ulkona on kuumempaa kuin sisällä. Kuumalla ilmalla tuulettaminen lämmittää myös sisäilmaa, Seuna huomauttaa.

  1. Helpot kotikonstit käyttöön

Viilentäessä kannattaa kiinnittää ensimmäisenä huomiota pieniin, mutta merkityksellisiin seikkoihin kotona. Helteisenä ja aurinkoisena päivänä kannattaa esimerkiksi sulkea sälekaihtimet ja verhot, jotta säteilylämpöä ei pääsisi sisään ikkunoiden kautta.

– Myös sähkölaitteiden käyttö kannattaa jättää minimiin. Keittiössä lämpöä muodostuu erityisesti lieden ja uunin käytöstä. Pyykinpesun yhteydessä myös kuivauskaapin ja kuivausrummun käyttöä kannattaa välttää, Seuna suosittelee.

  1. Hyödynnä viileät illat ja aamut

Seuna kehottaa ottamaan varsinkin näin loppukesästä kaiken irti vuorokauden viileistä hetkistä: erityisesti Suomen kesäyöt ovat lähes aina riittävän viileitä hetkiä tuulettamiseen.

– Illalla viilenee tähän aikaan vuodesta jo aikaisemmin ja myös aamulla on vielä viileää. Tuulettaessa nämä hetket kannattaa hyödyntää.

  1. Käytä tuuletinta oikein

Tuulettimen saa pikkurahalla, mutta se ei laske lämpötilaa. Seuna huomauttaa, että tuuletinta ei kannata jättää yksin päälle. 

ÄLÄ JÄTÄ KOSKAAN TUULETINTA YKSIN PÄÄLLE ILMAN VALVONTAA

– Ympärivuorokautisessa käytössä tuuletinkin voi jo nostaa aavistuksen asunnon lämpötilaa. Jos tuuletinta käyttää, sen pitää olla riittävän lähellä ja hyvin suunnattu.

Tuulettimesta saakin parhaan hyödyn irti, kun sen laittaa paikalle, jossa viettää paljon aikaa, kuten sohvan tai sängyn viereen. 

 

Rajaturvallisuusunionin toimisto
Ratamestarinkatu 11
00520 Helsinki

Puh: +358 (0)9 148 5824
toimisto(at)rtu.fi

Facebook Twitter

Kaakon Nettipalvelu Oy