Käyttäjätunnus:

Salasana:


Olen unohtanut tunnukseni

RTU:N PUHEENJOHTAJAN TIEDOTE 6.6.2024

Lisätty: 06.06.24 12:52:31

RTU:N PUHEENJOHTAJAN TIEDOTE 6.6.2024

Mediassa on viime aikoina ollut uutisia Rajavartiolaitosta koskettavasta "Käännytyslaista".

Valitettavasti esimerkiksi Helsingin Sanomien otsikointi on ollut ihmeellistä. Otsikoissa on heitetty ilmoille, että rajavartijat jotenkin pelkäisivät vastuuta tai olisivat kykenemättömiä hoitamaan virkatöitä.

Liitto on antanut palautetta tästä asiasta esimerkiksi ko. lehdelle. Se miksi media on ollut niin kiinnostunut kuulemaan liiton kantoja asiaan, on se, että meidän työnantajamme ei ole avautunut asiasta millään lailla. Liiton kantana on ollut se, että meitä arveluttaa yksittäisen virkamiehen oikeusturva asiassa. Liitolla on kokemusta siitä, miten työnantajamme kohtelee virkamiehiään, jos virkamies joutuu tutkinnan alle. Esimerkiksi korona-aikana jäsenistöömme kohdistui oikeustoimia, jotka johtivat jopa syytteisiin. Työnantajapuolelta ei tukea tullut. Tätä kokemusta vasten olemme tuoneet esiin tässä lakiesityksessä virkamiehen oikeusturvaan liittyviä asioita. Liitto pitää lakia kannatettavana, mutta yksittäisen virkamiehen oikeusturva on lakiesityksessä huonosti kirjattu.

Olemme ottaneet kantaa haastatteluissa vain tuohon virkamiehen oikeusturvan toteutumiseen, emme ole haastatteluissa sanoneet, että jäsenistömme pelkäisi vastuun ottamista. Juttu tulee kyllä meille aina ennakko tarkastettavaksi, jotta näemme, onko siinä toimittajan kirjoittamat asiat haastattelussa sanotun mukaisia, valitettavasti emme koskaan tiedä minkälaisella otsikolla juttu tulee ulos. Toimittajilta saamani tiedon mukaan eivät hekään tiedä, sillä "klikki "otsikoille on ihan omat tekijänsä. "Klikki "otsikoiden tarkoitus on saada lukijat kiinnostumaan jutusta (mahdollisimman paljon lukijoita), valitettavasti hyvin usein otsikot ovat täysin harhaanjohtavia, niin kuin on käynyt meidän osaltamme aika useassa HS:n jutussa.


Erkki Hirvonsalo
puheenjohtaja

 

Rajaturvallisuusunionin toimisto
Ratamestarinkatu 11
00520 Helsinki

Puh: +358 (0)45 7838 2914
toimisto(at)rtu.fi

Facebook Twitter

Kaakon Nettipalvelu Oy