Käyttäjätunnus:

Salasana:


Olen unohtanut tunnukseni

Rajaturvallisuusunionilla on jäseniä kaikissa hallintoyksiköissä ja henkilöstöryhmissä ympäri Suomea. Jäsenet kuuluvat rajaturvallisuusunioniin 12 paikallisyhdistyksen kautta.


TAVOITTEET

Rajaturvallisuusunionin tärkein tavoite on ajaa tasapuolisesti eri ammattikuntiin kuuluvien jäsentensä etuja siten, että kaikkien rajavartiolaitoksen palveluksessa olevien palvelussuhteen ehdot ovat työmarkkinoilla kilpailukykyiset.

Rajaturvallisuusunioni haluaa kehittää rajavartiolaitoksen palkkausjärjestelmästä sellaisen, että jokainen virkamies saa tehtäviinsä, kokemukseensa ja osaamiseensa nähden oikeudenmukaista palkkaa. Samalla mahdollisuudet uralla etenemiseen tulee turvata koko henkilöstölle läpi virkauran.

RTU:n viestintä- / tiedotusstrategia

Rajaturvallisuusunioni haluaa kehittää rajavartiolaitoksesta Suomen parhaan ja houkuttelevimman työpaikan.
 
JÄSENMAKSU

Rajaturvallisuusunionin jäsenmaksu on 1 % veronalaisesta tulosta.

Jäsenmaksu on verotuksessa vähennyskelpoinen.

Ay-jäsenmaksun verovähennysoikeus tarkoittaa sitä, että kun liiton jäsen maksaa jäsenmaksun, se vähennetään verotuksessa hänen veronalaisesta tulostaan. Tulo, josta jäsenen tulovero lasketaan, pienenee siis jäsenmaksun verran ja siten maksettava verokin vähenee. Verovähennysoikeus siis kohdistuu jäseneen, ei ammattiliittoon.

Työmarkkinajärjestöjen jäsenmaksuista ja työttömyyskassamaksuista säädetään TVL 31 ja 95 §:ssä. Ne ovat vähennyskelpoisia tulon hankkimisesta aiheutuneina menoina. Työmarkkinajärjestöina pidetään järjestöjä, joiden päätehtävänä on sopia osapuolia sitovasti työsopimuksissa tai työsuhteissa muuten noudatettavista ehdoista. Rajaturvallisuusunioni neuvoo jäseniään sopimusten noudattamisessa sekä ratkoo erimielisyyksiä, jos niitä ei työpaikalla saada sovittua.

Rajaturvallisuusunioni ilmoittaa jäsenmaksut verottajalle.

Käytännössä Rajaturvallisuusunioni ilmoittaa jäsenen maksamat jäsenmaksut vuosittain verottajalle. Näin ne ovat yleensä jo mukana veroehdotuksessa, jonka työntekijä saa. Ay-jäsenmaksun verovähennys ei sisälly verottajan automaattisesti tekemään tulonhankkimisvähennykseen vaan tulee sen päälle.

Jäsenmaksuun sisältyy

Jäsenmaksuun sisältyy työttömyyskassan www.aariakassa.fi jäsenmaksu jolla jäsenet on vakuutettu työttömyyden varalta.

Rajaturvallisuusunionin jäsenilleen ottama liittovakuutus, johon sisältyy ammatillinen vastuu- ja oikeusturvavakuutus, vapaa-ajan tapaturma- , matkustaja- ja matkatavaravakuutus.

Vain maksamalla jäsenmaksun, säilyy oikeus ansiosidonnaiseen työttömyysturvaan ja vakuutuksiin. Työttömyysturva ei ole voimassa, jos jäsenmaksussa on katkoja tai se ei ole lainkaan käynnistynyt.

Itsemaksavien jäsenten on itse huolehdittava jäsenmaksujen maksaminen.
Viitteellisiä tilisiirtoja jäsenmaksujen maksamiseen voit tilata toimistolta.

 

Rajaturvallisuusunionin toimisto
Ratamestarinkatu 11
00520 Helsinki

Puh: +358 (0)45 7838 2914
toimisto(at)rtu.fi

Facebook Twitter

Kaakon Nettipalvelu Oy